DSpace
 

EMU I-REP >
03 Faculty of Business and Economics >
Theses (Master's and Ph.D) – Business and Economics >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11129/5603

Title: The Perceived Opportunities and Challenges of Remote Work from an Employee Perspective
Authors: Ünlücan., Doğan
Alnahisi, Walla Abdulghani H.
Eastern Mediterranean University, Faculty of Business and Economics, Dept. of Business Administration
Keywords: Teleworking-Telecomputing
Home Labor
Home Work
Teleworking
work from home (WFH)
opportunities
challenges
Issue Date: Feb-2021
Publisher: Doğu Akdeniz Üniversitesi
Citation: Alnahisi, Walla Abdulghani H. (2021).The Perceived Opportunities and Challenges of Remote Work from an Employee Perspective. Thesis (M.S.), Eastern Mediterranean University, Institute of Graduate Studies and Research, Dept. of Business Administration, Famagusta: North Cyprus
Abstract: Telecommuting and teleworking have been widely experienced by employees throughout the last decade. In 2020, there has been an increase in the number of employees working from home following the coronavirus pandemic outbreak. Therefore, the purpose of this quantitative research is to discover the various opportunities and challenges experienced by employees who telework from home and how such experiences may vary among different socio-demographic characteristics. In this study, a questionnaire was sent electronically to employees who perform office duties remotely from their homes. The outcome of the survey was compared with the socio-demographic characteristics of the participants to learn more about the opportunities and challenges that are more likely to affect each group. The significant findings were reported and compared to previous evidence from literature. The findings indicated significant differences between the perceived opportunities and challenges and the following socio-demographics: gender, age, income level, education level, living with children, employment duration and telework duration. Lastly, practical solutions were recommended to employees, managers and decision makers to improve the management of the perceived challenges faced by teleworkers. Keywords: Teleworking, work from home (WFH), opportunities, challenges.
ÖZ:Uzaktan çalışma ve evden çalışma, son on yılda çalışanlar tarafından geniş ölçüde kullanılmaya başlamıştır. 2020 yılı içerisinde, korona virüs salgınının etkileri nedeniyle evden ve uzaktan çalışan sayısında artış olmuştur. Bu nedenle, bu çalışmanın amacı, evden ve uzaktan çalışanların yaşadığı çeşitli fırsatları ve zorlukları ve bu tür deneyimlerin farklı sosyo-demografik özellikler arasında nasıl değişebileceğini ortaya çıkarmaktır. Çalışmada, ofis görevlerini evden veya uzaktan yapan çalışanlar cevaplaması için internet üzerinden anket dağıtılmıştır. Toplanan anketler, her grubu etkileme olasılığı daha yüksek olan fırsatlar ve zorluklar hakkında daha fazla bilgi edinmek için analiz edilmiştir. Sonuçlara bakıldığında, önemli bulgular saptanmış ve literatürde yer alan bilgilerle karşılaştırılmıştır. Elde edilen bulgular, algılanan fırsatlar ve zorluklar ile sosyo-demografik özellikler olan cinsiyet, yaş, gelir seviyesi, eğitim seviyesi, çocuklarla yaşama, istihdam süresi ve tele çalışma süresi arasında önemli bir fark olduğunu göstermiştir. Son olarak, evden ve uzaktan çalışanların karşılaştığı algılanan zorlukların yönetimini iyileştirmek için çalışanlara, yöneticilere ve karar vericilere pratik çözümler önerilmiştir. Anahtar Kelimeler: Uzaktan çalışma, evden çalışma, fırsatlar, zorluklar.
Description: Master of Business Administration. Institute of Graduate Studies and Research. Thesis (M.B.A.) - Eastern Mediterranean University, Faculty of Business and Economics, Dept. of Business Administration, 2021. Supervisor: Assist. Prof. Dr. Doğan Ünlücan.
URI: http://hdl.handle.net/11129/5603
Appears in Collections:Theses (Master's and Ph.D) – Business and Economics

Files in This Item:

File Description SizeFormat
alnahisiwalla.pdfThesis, Master931.3 kBAdobe PDFView/Open


This item is protected by original copyright

Recommend this item
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback