DSpace
 

EMU I-REP >
11 Faculty of Tourism >
Theses (Master's and Ph.D) – Tourism >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11129/5653

Title: Effects of Covid-19 on Educational Tourists’ Eating Habits and Cooking Skills
Authors: Öztüren, Ali
Agwuncha, Benedict Igwebuike
Eastern Mediterranean University, Faculty of Tourism
Keywords: Tourism-Educational Tourism-COVID 19 Pandemic-Famagusta-Cyprus (Turkish Republic of Northern Cyprus, 1983-)
Foreign Study-International education-Cyprus (Turkish Republic of Northern Cyprus, 1983-)
Students-Travel-Foreign study-Tourism-Impacts of-Covid 19 Pandemic
COVID-19-Economic aspects
COVID-19 Pandemic, 2020-
Students-Travel-Edu-Tourism-Edu-Tourists
Tourism-Study and teaching (Higher)-Cyprus, North
Tourism-Education (Higher) Cyprus (Turkish Republic of Northern Cyprus, 1983-)
Covid-19
cooking skills
eating habits
educational tourists
Northern Cyprus
Edu-Tourism
EduTourism
Educational Tourism
Issue Date: Feb-2021
Publisher: Eastern Mediterranean University (EMU) - Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)
Citation: Agwuncha, Benedict Igwebuike. (2021).Effects of Covid-19 on Educational Tourists’ Eating Habits and Cooking Skills . Thesis (M.S.), Eastern Mediterranean University, Institute of Graduate Studies and Research, Faculty of Tourism, Famagusta: North Cyprus.
Abstract: Covid-19 has not only halted people from active participation in daily activities but has also influenced the personal eating habits and cooking skills of educational tourists. These raised concerns about why, what, and how people eat irrespective of their various environmental, religious, socio-cultural, and political backgrounds. Based on these challenges, educational tourists start to adapt to changes in their eating habits and cooking skills. Currently, the results on the effects of Covid-19 on educational tourists’ eating habits and cooking skills are scarce. The purpose of this study is to fill the literature gap on the effects of Covid-19 on educational tourists’ eating habits and cooking skills. Eating habits and cooking skills are vital parts of healthier food choices, which help overcome various diseases. In this qualitative study, the data collected from 29 Edu-tourists studying at Eastern Mediterranean University (EMU) in North Cyprus using face-to-face interviews. Findings showed that Covid-19 had ripple effects such as; learning and improving cooking skills, hygiene consciousness, exercising, excess eating, etc., and educational tourists’ eating habits and cooking skills. One main contribution of this study is the knowledge expansion on eating habits and cooking skills. Future studies were discussed. Keywords: Covid-19; cooking skills; eating habits; educational tourists, Northern Cyprus.
ÖZ:Covid-19, insanları günlük aktivitelere aktif olarak katılmaktan alıkoymakla kalmadı, aynı zamanda eğitim amacıyla seyahat eden turistlerin kişisel yeme alışkanlıklarını ve pişirme becerilerini de etkiledi. Bu sorunlar çevresel, dini, sosyo-kültürel ve politik geçmişlerine bakılmaksızın insanların neden, ne ve nasıl yediklerine ilişkin endişeleri artırdı. Bu zorluklara dayanarak, eğitim turistler yeme alışkanlıkları ve pişirme becerilerindeki değişikliklere uyum sağlamaya başladı. Halihazırda, Covid-19'un eğitim turistlerinin yeme alışkanlıkları ve yemek pişirme becerileri üzerindeki etkilerine ilişkin sonuçlar azdır. Bu çalışmanın amacı, Covid-19'un eğitim turistlerinin yeme alışkanlıkları ve yemek pişirme becerileri üzerindeki etkilerine ilişkin literatür boşluğunu doldurmaktır. Yeme alışkanlıkları ve pişirme becerileri, çeşitli hastalıkların üstesinden gelmeye yardımcı olan daha sağlıklı yiyecek seçimleri için hayati faktörlerdir. Bu nitel çalışmada, Kuzey Kıbrıs Gazimağusa'da eğitimlerini sürdüren 29 turistten yüz yüze görüşmelerle veri toplanmıştır. Bulgular, Covid-19'un turistlerin öğrenme çalışmaları, yemek pişirme becerileri, hijyen bilinci, egzersiz davranışı, yeme alışkanlıkları ve yemek pişirme becerileri üzerinde çeşitli etkileri olduğunu göstermiştir. Bu çalışmanın temel katkılarından biri, yeme alışkanlıkları ve yemek pişirme becerilerindeki bilginin genişletilmesidir. Tezin sonunda, öneriler ve gelecekteki çalışmalar için öneriler irdelenmiştir. Anahtar Kelimeler: Kovid19, Pişirme becerileri, Beslenme alışkanlıkları, Eğitim turizmi, Kuzey kıbrıs.
Description: Master of Science in Tourism Management. Institute of Graduate Studies and Research. Thesis (M.S.) - Eastern Mediterranean University, Faculty of Tourism, 2021. Supervisor: Prof. Dr. Ali Öztüren.
URI: http://hdl.handle.net/11129/5653
Appears in Collections:Theses (Master's and Ph.D) – Tourism

Files in This Item:

File Description SizeFormat
agwunchabenedict.pdfThesis, Master582.08 kBAdobe PDFView/Open


This item is protected by original copyright

Recommend this item
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback