|
EMU I-REP >
11 Faculty of Tourism >
Theses (Master's and Ph.D) – Tourism >
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11129/5653
|
Title: | Effects of Covid-19 on Educational Tourists’ Eating Habits and Cooking Skills |
Authors: | Öztüren, Ali Agwuncha, Benedict Igwebuike Eastern Mediterranean University, Faculty of Tourism |
Keywords: | Tourism-Educational Tourism-COVID 19 Pandemic-Famagusta-Cyprus (Turkish Republic of Northern Cyprus, 1983-) Foreign Study-International education-Cyprus (Turkish Republic of Northern Cyprus, 1983-) Students-Travel-Foreign study-Tourism-Impacts of-Covid 19 Pandemic COVID-19-Economic aspects COVID-19 Pandemic, 2020- Students-Travel-Edu-Tourism-Edu-Tourists Tourism-Study and teaching (Higher)-Cyprus, North Tourism-Education (Higher) Cyprus (Turkish Republic of Northern Cyprus, 1983-) Covid-19 cooking skills eating habits educational tourists Northern Cyprus Edu-Tourism EduTourism Educational Tourism |
Issue Date: | Feb-2021 |
Publisher: | Eastern Mediterranean University (EMU) - Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) |
Citation: | Agwuncha, Benedict Igwebuike. (2021).Effects of Covid-19 on Educational Tourists’ Eating Habits and Cooking Skills . Thesis (M.S.), Eastern Mediterranean University, Institute of Graduate Studies and Research, Faculty of Tourism, Famagusta: North Cyprus. |
Abstract: | Covid-19 has not only halted people from active participation in daily activities but
has also influenced the personal eating habits and cooking skills of educational
tourists. These raised concerns about why, what, and how people eat irrespective of
their various environmental, religious, socio-cultural, and political backgrounds.
Based on these challenges, educational tourists start to adapt to changes in their eating
habits and cooking skills. Currently, the results on the effects of Covid-19 on
educational tourists’ eating habits and cooking skills are scarce.
The purpose of this study is to fill the literature gap on the effects of Covid-19 on
educational tourists’ eating habits and cooking skills. Eating habits and cooking skills
are vital parts of healthier food choices, which help overcome various diseases.
In this qualitative study, the data collected from 29 Edu-tourists studying at Eastern
Mediterranean University (EMU) in North Cyprus using face-to-face interviews.
Findings showed that Covid-19 had ripple effects such as; learning and improving
cooking skills, hygiene consciousness, exercising, excess eating, etc., and educational
tourists’ eating habits and cooking skills.
One main contribution of this study is the knowledge expansion on eating habits and
cooking skills. Future studies were discussed.
Keywords: Covid-19; cooking skills; eating habits; educational tourists, Northern
Cyprus. ÖZ:Covid-19, insanları günlük aktivitelere aktif olarak katılmaktan alıkoymakla kalmadı,
aynı zamanda eğitim amacıyla seyahat eden turistlerin kişisel yeme alışkanlıklarını ve
pişirme becerilerini de etkiledi. Bu sorunlar çevresel, dini, sosyo-kültürel ve politik
geçmişlerine bakılmaksızın insanların neden, ne ve nasıl yediklerine ilişkin endişeleri
artırdı. Bu zorluklara dayanarak, eğitim turistler yeme alışkanlıkları ve pişirme
becerilerindeki değişikliklere uyum sağlamaya başladı. Halihazırda, Covid-19'un
eğitim turistlerinin yeme alışkanlıkları ve yemek pişirme becerileri üzerindeki
etkilerine ilişkin sonuçlar azdır.
Bu çalışmanın amacı, Covid-19'un eğitim turistlerinin yeme alışkanlıkları ve yemek
pişirme becerileri üzerindeki etkilerine ilişkin literatür boşluğunu doldurmaktır. Yeme
alışkanlıkları ve pişirme becerileri, çeşitli hastalıkların üstesinden gelmeye yardımcı
olan daha sağlıklı yiyecek seçimleri için hayati faktörlerdir.
Bu nitel çalışmada, Kuzey Kıbrıs Gazimağusa'da eğitimlerini sürdüren 29 turistten yüz
yüze görüşmelerle veri toplanmıştır. Bulgular, Covid-19'un turistlerin öğrenme
çalışmaları, yemek pişirme becerileri, hijyen bilinci, egzersiz davranışı, yeme
alışkanlıkları ve yemek pişirme becerileri üzerinde çeşitli etkileri olduğunu
göstermiştir. Bu çalışmanın temel katkılarından biri, yeme alışkanlıkları ve yemek
pişirme becerilerindeki bilginin genişletilmesidir. Tezin sonunda, öneriler ve
gelecekteki çalışmalar için öneriler irdelenmiştir.
Anahtar Kelimeler: Kovid19, Pişirme becerileri, Beslenme alışkanlıkları, Eğitim
turizmi, Kuzey kıbrıs. |
Description: | Master of Science in Tourism Management. Institute of Graduate Studies and Research. Thesis (M.S.) - Eastern Mediterranean University, Faculty of Tourism, 2021. Supervisor: Prof. Dr. Ali Öztüren. |
URI: | http://hdl.handle.net/11129/5653 |
Appears in Collections: | Theses (Master's and Ph.D) – Tourism
|
This item is protected by original copyright
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|