DSpace
 

EMU I-REP >
04 Faculty of Education >
Theses (Master's and Ph.D) – Education >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11129/6011

Title: Evaluating an English Language Course for Monolingual Gastronomy Students
Authors: Erozan, Fatoş(Supervisor)
Değirmencioğlu, Zehra
Eastern Mediterranean University, Faculty of Education, Dept. of Foreign Language Education
Keywords: English Language Teaching (ELT) Department
English Language--Study and Teaching--English Learning
Program evaluation
language education
English for Specific Purposes
Gastronomy students
students` needs and attitudes
instructors` needs and attitudes
Issue Date: Jul-2019
Publisher: Eastern Mediterranean University (EMU) - Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)
Citation: Değirmencioğlu, Zehra. (2019).Evaluating an English Language Course for Monolingual Gastronomy Students . Thesis (M.A.)--Eastern Mediterranean University, Institute of Graduate Studies and Research, Dept. of English Language Teaching (ELT), Famagusta: North Cyprus.
Abstract: The current study aims at evaluating an English course which is ENGL 108 by finding out EFL Gastronomy students` and instructors` opinions about the course in the Faculty of Tourism at Eastern Mediterranean University. To this aim, the study helps shed a light to address and identify the students` needs as perceived by the Gastronomy students and their instructors for improving the course. Also, the present study purports to find out Gastronomy students` and teachers` recommendations regarding the improvement of the course. This study is a case study that uses a mixed methods research approach. In brief, both qualitative and quantitative data were gathered through student questionnaire and teacher interviews. The participants of the study consist of eighty-three EFL Gastronomy students and three English instructors in the Faculty of Tourism at Eastern Mediterranean University. Generally, the results of the current study indicate that the students and their instructors have positive attitudes regarding ENGL 108 course. In other words, both groups evaluated the course positively in terms of its aims and objectives, content and materials, teaching-learning procedures and assessment procedures. However, some suggestions have been offered by the students and their instructors for the improvement of the course. Additionally, the current study provides some implications in terms of helping both the students and the teachers in terms of the improvement in the language course. The study also provides feedback to the instructors and administration regarding the improvement of the existing English lesson as perceived by the students and the instructors. Moreover, the present study contributes to the existing ESP (English for Tourism) literature. Furthermore, some suggestions are provided for the future studies.
ÖZ: Bu çalışma, Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi'ndeki Gastronomi öğrencileri ve öğretim görevlilerinin ders hakkındaki görüşlerini öğrenerek ENGL 108 olan bir İngilizce dersini değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda, çalışma Gastronomi öğrencileri ve dersi geliştirmek için eğitmenleri tarafından algılanan öğrencilerin ihtiyaçlarını belirleme ve tanımlama konusunda bir ışık tutmaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca, bu çalışma Gastronomi öğrencileri ve öğretmenlerinin dersin iyileştirilmesiyle ilgili önerilerini bulmayı amaçlamaktadır. Bu araştırma, karma yöntemler tekniğini ele alarak bir durum çalışması şeklinde tasarlanmıştır. Özetle, hem niteliksel hem de niceliksel bilgiler, öğrencilerin ve öğretmenlerin anketlerinden elde edilerek toplanmıştır. Çalışmanın katılımcıları, Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi'nde seksen üç Gastronomi öğrencisi ve üç İngilizce öğretmenidir. Genelde, bu araştırmanın sonuçları özellikle öğrencilerin ve de eğitmenlerin İngilizce dersine ilişkin olumlu düşünceler ifade ettiğini ortaya koymaktadır. Bu dersin, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin amacına hizmet ettiği belirtildi. Ancak, eğitmenler ve öğrenciler kursun geliştirilmesi için bazı önerilerde bulunmuşlardır. Ek olarak, mevcut çalışma, öğretim üyeleri ve öğretmenler tarafından algılanan mevcut dersin gelişmesi hakkında öğretim üyelerine ve yönetime bazı pedagojik geribildirimler sağlamaktadır. Ayrıca, Gastronomi öğrencilerinin İngilizce öğrenmedeki ihtiyaçları hakkında daha fazla bilgi edinmek için geleceğin araştırmacılarına bazı önerilerde bulunulmuştur.
Description: Master of Arts in English Language Teaching (ELT). Institute of Graduate Studies and Research. Thesis (M.A.) - Eastern Mediterranean University, Faculty of Education, Dept. of Foreign Language Education, 2019. Supervisor: Assist. Prof. Dr. Fatoş Erozan.
URI: http://hdl.handle.net/11129/6011
Appears in Collections:Theses (Master's and Ph.D) – Education

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Degirmenciogluzehra.pdfThesis, Master3.09 MBAdobe PDFView/Open


This item is protected by original copyright

Recommend this item
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback