|
EMU I-REP >
04 Faculty of Education >
Theses (Master's and Ph.D) – Education >
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11129/6011
|
Title: | Evaluating an English Language Course for Monolingual Gastronomy Students |
Authors: | Erozan, Fatoş(Supervisor) Değirmencioğlu, Zehra Eastern Mediterranean University, Faculty of Education, Dept. of Foreign Language Education |
Keywords: | English Language Teaching (ELT) Department English Language--Study and Teaching--English Learning Program evaluation language education English for Specific Purposes Gastronomy students students` needs and attitudes instructors` needs and attitudes |
Issue Date: | Jul-2019 |
Publisher: | Eastern Mediterranean University (EMU) - Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) |
Citation: | Değirmencioğlu, Zehra. (2019).Evaluating an English Language Course for Monolingual Gastronomy Students . Thesis (M.A.)--Eastern Mediterranean University, Institute of Graduate Studies and Research, Dept. of English Language Teaching (ELT), Famagusta: North Cyprus. |
Abstract: | The current study aims at evaluating an English course which is ENGL 108 by finding
out EFL Gastronomy students` and instructors` opinions about the course in the Faculty
of Tourism at Eastern Mediterranean University. To this aim, the study helps shed a
light to address and identify the students` needs as perceived by the Gastronomy
students and their instructors for improving the course. Also, the present study purports
to find out Gastronomy students` and teachers` recommendations regarding the
improvement of the course.
This study is a case study that uses a mixed methods research approach. In brief, both
qualitative and quantitative data were gathered through student questionnaire and
teacher interviews. The participants of the study consist of eighty-three EFL
Gastronomy students and three English instructors in the Faculty of Tourism at Eastern
Mediterranean University.
Generally, the results of the current study indicate that the students and their instructors
have positive attitudes regarding ENGL 108 course. In other words, both groups
evaluated the course positively in terms of its aims and objectives, content and
materials, teaching-learning procedures and assessment procedures. However, some
suggestions have been offered by the students and their instructors for the improvement
of the course.
Additionally, the current study provides some implications in terms of helping both the
students and the teachers in terms of the improvement in the language course. The
study also provides feedback to the instructors and administration regarding the
improvement of the existing English lesson as perceived by the students and the
instructors. Moreover, the present study contributes to the existing ESP (English for
Tourism) literature. Furthermore, some suggestions are provided for the future studies. ÖZ:
Bu çalışma, Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi'ndeki Gastronomi öğrencileri
ve öğretim görevlilerinin ders hakkındaki görüşlerini öğrenerek ENGL 108 olan bir
İngilizce dersini değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda, çalışma
Gastronomi öğrencileri ve dersi geliştirmek için eğitmenleri tarafından algılanan
öğrencilerin ihtiyaçlarını belirleme ve tanımlama konusunda bir ışık tutmaya yardımcı
olmaktadır. Ayrıca, bu çalışma Gastronomi öğrencileri ve öğretmenlerinin dersin
iyileştirilmesiyle ilgili önerilerini bulmayı amaçlamaktadır.
Bu araştırma, karma yöntemler tekniğini ele alarak bir durum çalışması şeklinde
tasarlanmıştır. Özetle, hem niteliksel hem de niceliksel bilgiler, öğrencilerin ve
öğretmenlerin anketlerinden elde edilerek toplanmıştır. Çalışmanın katılımcıları, Doğu
Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi'nde seksen üç Gastronomi öğrencisi ve üç
İngilizce öğretmenidir.
Genelde, bu araştırmanın sonuçları özellikle öğrencilerin ve de eğitmenlerin İngilizce
dersine ilişkin olumlu düşünceler ifade ettiğini ortaya koymaktadır. Bu dersin, hem
öğrencilerin hem de öğretmenlerin amacına hizmet ettiği belirtildi. Ancak, eğitmenler
ve öğrenciler kursun geliştirilmesi için bazı önerilerde bulunmuşlardır.
Ek olarak, mevcut çalışma, öğretim üyeleri ve öğretmenler tarafından algılanan mevcut
dersin gelişmesi hakkında öğretim üyelerine ve yönetime bazı pedagojik geribildirimler
sağlamaktadır. Ayrıca, Gastronomi öğrencilerinin İngilizce öğrenmedeki ihtiyaçları
hakkında daha fazla bilgi edinmek için geleceğin araştırmacılarına bazı önerilerde
bulunulmuştur. |
Description: | Master of Arts in English Language Teaching (ELT). Institute of Graduate Studies and Research. Thesis (M.A.) - Eastern Mediterranean University, Faculty of Education, Dept. of Foreign Language Education, 2019. Supervisor: Assist. Prof. Dr. Fatoş Erozan. |
URI: | http://hdl.handle.net/11129/6011 |
Appears in Collections: | Theses (Master's and Ph.D) – Education
|
This item is protected by original copyright
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|