Geographical Distribution of Trout Farming in Turkey

EMU I-REP

Show simple item record

dc.contributor.author Şahin, Güven
dc.contributor.author Erbilen, Süheyla Üçışık
dc.date.accessioned 2016-04-01T12:54:00Z
dc.date.available 2016-04-01T12:54:00Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier.citation ŞAHİN, G., & ERBİLEN, S. Ü. (2011). GEOGRAPHICAL DISTRIBUTION OF TROUT FARMING IN TURKEY. Journal of Social Sciences/Sosyal Bilimler Dergisi, 4(7). en_US
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11129/2389
dc.description The file in this item is the publisher version (published version) of the article. en_US
dc.description.abstract Turkey is a peninsula, surrounded by seas on three sides, with a total coastline of 8.333km. As a result of its heritage from ancient inland living culture, Turkey has a limited development in fishery production. However, there have been significant efforts in developing Trout Farming, compared to the other aquaculture products in Turkey. The recent developments in trout farming in Turkey have led to an increase in trout productions, providing alternatives for public nutrition. This study aims to assess the geographical distribution of trout farming and trout fish consumption in Turkey. en_US
dc.description.abstract Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili, toplam 8.333 km. kıyı uzunluğuna sahip bir yarımada olma özelliğindedir. Bununla birlikte asırlarca denizden uzak yaşamış olmanın verdiği alışkanlıkla Türk halkı denizcilik ve deniz kültürüne yabancı kalmıştır. Her ne kadar günümüzde Türkiye’nin hatırı sayılır bir su ürünleri kültürü olsa da bu konudaki veriler istenilen düzeyin oldukça altındadır. Bununla birlikte akuakültür içerisinde değerlendirebileceğimiz tatlı su ürünlerimizden alabalık yetiştiriciliği konusunda ülkemizde ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Yapılan bu çalışmalarla özellikle iç bölgelerimizde de alabalık tüketiminde artışlar görülmekte, beslenme açısından halkımıza yeni bir alternatif sunulmaktadır. Bu çalışmada, Türkiye’de alabalık yetiştiriciliğinin ülke genelindeki dağılımını ve alabalık tüketiminin mekansal analizini yapmayı amaçlamaktayız. en_US
dc.language.iso eng en_US
dc.publisher Adıyaman University en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Trout, aquaculture, geographical distribution, Turkey. en_US
dc.subject Alabalık, akuakültür, coğrafi dağılım, Türkiye. en_US
dc.title Geographical Distribution of Trout Farming in Turkey en_US
dc.type article en_US
dc.relation.journal Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi en_US
dc.contributor.department Eastern Mediterranean University, Faculty of Education, Department of Elementary Education en_US
dc.contributor.authorID TR18631 en_US
dc.contributor.authorID TR219101 en_US
dc.identifier.volume 4 en_US
dc.identifier.issue 7 en_US
dc.identifier.startpage 241 en_US
dc.identifier.endpage 250 en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record