Critical Success Factors of Campus Restaurants: A Case Study of Eastern Mediterranean University

EMU I-REP

Show simple item record

dc.contributor.advisor Haktanır, Mine
dc.contributor.author Baghbadorani, Farshad Daneshvar
dc.date.accessioned 2018-04-13T06:54:00Z
dc.date.available 2018-04-13T06:54:00Z
dc.date.issued 2016-09
dc.date.submitted 2016-09
dc.identifier.citation Baghbadorani, Farshad Daneshvar. (2016). Critical Success Factors of Campus Restaurants: A Case Study of Eastern Mediterranean University. Thesis (M.S.), Eastern Mediterranean University, Institute of Graduate Studies and Research, Faculty of Tourism, Famagusta: North Cyprus. en_US
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11129/3612
dc.description Master of Science in Tourism Management. Thesis (M.S.)--Eastern Mediterranean University, Faculty of Tourism, 2016. Supervisor: Assist. Prof. Dr. Mine Haktanır. en_US
dc.description.abstract Restaurants and the catering sector experience a constant expansion and also stiff competitiveness. Yet, they are among the industries that witness new ventures uppermost failure rates. The course of action and choices made by these facilities in operating is determinant for their performance. In this regard, the aim of this study is to investigate the critical success factors of campus restaurants. Campus restaurants play an important role in the local economy and consumer needs. Our sample consisted of restaurants in the campuses of EMU. A sample of 21 managers/owners was available for the survey, while interviews were done with 10 of them. A qualitative and quantitative approach using interviews and questionnaires was adopted to collect data. Results disclose that success factors, for our case study, are relevant to the manager/owner attributes, quality, human resource, communication, and servicescape. Within these groups, 17 commonly factors including the management strategies and practices came out from the analysis. Limitations and suggestions are further discussed. Keywords: Success factors, Campus restaurant, Managers, Customers, Performance en_US
dc.description.abstract ÖZ: Restoranlar ve ikram sektöründe sürekli olarak gelişme ve yoğun bir rekabet yaşanmaktadır. Oysa, yeni girişimlerin en üst seviyede başarısızlık oranlarına tanıklık eden endüstriler arasında yer almaktadır. İşletmede bu tesisler tarafından yapılan eylem ve seçimler onların performansı için belirleyici bir unsurdur. Bu bağlamda, bu çalışmanın amacı, kampüs restoranlarındaki kritik başarı faktörlerini incelemektir. Kampüs restoranlar, yerel ekonomi ve tüketici ihtiyaçlarında önemli bir rol oynamaktadır. Bu çalışma DAÜ kampüslerindeki restoranlarda uygulanmıştır. Anket için 21 yönetici / sahip mevcut olmasına rağmen, mülakatlar bunlar arasından 10 kişi ile yapıldı. Veri toplamak için mülakatlar ve anketler kullanılarak nitel ve nicel yaklaşım benimsenmiştir. Bu çalışmadaki vaka incelemesinin sonucunda ortaya çıkan başarı faktörleri yönetici / sahip nitelikleri, kalite, insan kaynakları, iletişim ve hizmet ortamı ile ilgilidir. Bu gruplar içerisinde, yönetim stratejileri ve uygulamaları da dahil olmak üzere analizden 17 ortak faktör ortaya çıkmıştır. Kısıtlamalar ve öneriler ayrıca tartışılmıştır. Anahtar Kelimeler: Başarı faktörleri, Kampüs restoran, Yöneticiler, müşteriler, Performans en_US
dc.language.iso eng en_US
dc.publisher Eastern Mediterranean University (EMU) - Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Restaurants - Eastern Mediterranean University - Cyprus, North en_US
dc.subject Success factors en_US
dc.subject Campus restaurant en_US
dc.subject Managers en_US
dc.subject Customers en_US
dc.subject Performance en_US
dc.subject Tourism en_US
dc.title Critical Success Factors of Campus Restaurants: A Case Study of Eastern Mediterranean University en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Eastern Mediterranean University, Faculty of Tourism en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record