Customer Satisfaction in the Restaurant Sector, Gazimagusa North Cyprus

EMU I-REP

Show simple item record

dc.contributor.advisor Tümer, Mustafa
dc.contributor.author Ebane, Linda Mesumbe
dc.date.accessioned 2018-05-24T12:17:55Z
dc.date.available 2018-05-24T12:17:55Z
dc.date.issued 2014-09
dc.date.submitted 2014-09
dc.identifier.citation Ebane, Linda Mesumbe. (2014). Customer Satisfaction in the Restaurant Sector, Gazimagusa North Cyprus. Thesis (M.A.), Eastern Mediterranean University, Institute of Graduate Studies and Research, Dept. of Business Administration, Famagusta: North Cyprus. en_US
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11129/3686
dc.description Master of Arts in Marketing Management. Thesis (M.A.)--Eastern Mediterranean University, Faculty of Business and Economics, Dept. of Business Administration, 2014. Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Mustafa Tümer. en_US
dc.description.abstract In the midst of the increasing student population in Famagusta , There has been a noted increase in competition amongst the restaurants in Famagusta catering and delivery different type of restaurant service, due to this customers have been able to experiencing multiple outlet services‟, as sure Managers of these restaurants have understood and realized that customer satisfaction plays an important role in maintaining their businesses. Therefore it has become important for restaurant‟s to try as much as possible to developed and build a good business strategy to manage customer satisfaction. Thus the development of this paper was to identify and analyze the satisfaction levels of customers in restaurant‟s sector around the Famagusta area. Data was collected from different restaurant around the neighbor hood. This research analyzes the different determinant of customer satisfaction and the various feature related to its .further more, a comparative analysis was conducted between these different relative restaurants. Customer satisfaction levels were measured. The result indicated a vast different between diff1and dif7.according to the analyses highest percentage of customers satisfaction belonged to dif1 while the lowest come from dif7 as such,. the statistical result concluded that dif1 were much higher satisfied than those of dif7. By so doing the results showed that customers felt satisfied with the following factors, service quality, including tangibility,reliability,empathy,assurance and responsiveness and the rest were ranked lowest. Due to these results, in conclusion the effect of these attributes on Customer satisfaction must not be over waves Keywords: Customer Satisfaction, Dimensions of Satisfaction, services quality Customer Satisfaction Level en_US
dc.description.abstract ÖZ : Gazimağusa'daartan öğrenci nüfusununortasında , birden fazla çıkış deneyimleme mümkün olmuştur Mağusa ikram ve bu müşterilere nedeniyle restoran hizmeti , teslim farklı tiprestoranlar arasında rekabette bir not artışı 'olarak emin Yöneticileri olmuştur bu restoran anladım ve müşteri memnuniyetini işlerini korumada önemli bir rol oynadığını fark var . Restoranın geliştirilen mümkün olduğunca denemek ve müşteri memnuniyetini yönetmek için iyi bir iş stratejisi oluşturmak için Bu nedenle önemli hale gelmiştir . Böylece bu yazınıngelişmeMağusa alanı çevresinde restoranın sektöründe müşterilerininmemnuniyet düzeylerini belirlemek ve analiz etmek oldu . Verimahallenizdeki etrafında farklı bir restoranda toplandı . Bu araştırma , müşteri memnuniyeti ve .further daha ilgiliçeşitli özelliğifarklı belirleyici analiz , karşılaştırmalı bir analiz bu farklı bağıl restoranlar arasında icra edilmiştir . Müşteri memnuniyeti düzeyleri ölçüldü . Sonuç , diff1and arasında büyük bir farklı müşteri memnuniyetini en yüksek yüzdesidüşük gibi dif7 gelen ederken dif1 aitanalizlere dif7.according belirtti. İstatistiksel sonuç çok daha yüksek tatmin dif7 oranla daha dif1 sonucuna vardı . Bunu yaparaksonuçları müşteriler somutluğu , güvenilirlik , empati , güvence ve yanıt ve en alt sırayıkalanı gibiaşağıdaki faktörler , hizmet kalitesi , memnun hissetmişlerdir . Bu sonuçlara nedeniyle , sonuç olarak müşteri memnuniyeti üzerine bu özelliklerinetkisi dalgaların üzerinde olmamalıdır Anahtar Kelimeler ,Müşteri Memnuniyeti , Memnuniyeti Boyutları , Müşteri Memnuniyeti kaliteli hizmet Seviye en_US
dc.language.iso eng en_US
dc.publisher Eastern Mediterranean University (EMU) - Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Business Administration en_US
dc.subject Marketing Management en_US
dc.subject Customer Satisfaction - Restaurant Sector - Cyprus, North en_US
dc.subject Customer Satisfaction en_US
dc.subject Dimensions of Satisfaction en_US
dc.subject services quality Customer Satisfaction Level en_US
dc.title Customer Satisfaction in the Restaurant Sector, Gazimagusa North Cyprus en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Eastern Mediterranean University, Faculty of Business and Economics, Dept. of Business Administration en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record