Değişen Turizm Trendleri ve İncili Restoranların Müşteri Profili

EMU I-REP

Show simple item record

dc.contributor.advisor Altun, Özlem
dc.contributor.author Kiraz, Gökçe
dc.date.accessioned 2022-04-26T07:18:57Z
dc.date.available 2022-04-26T07:18:57Z
dc.date.issued 2020
dc.date.submitted 2020-08
dc.identifier.citation Kiraz, Gökçe. (2020). Değişen Turizm Trendleri ve İncili Restoranların Müşteri Profili. Thesis (M.S.), Eastern Mediterranean University, Institute of Graduate Studies and Research, Faculty of Tourism, Famagusta: North Cyprus. en_US
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11129/5431
dc.description Turizm İşletmeciliği - Yüksek Lisans Tezi. Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü. Tez (Yüksek Lisans) - Doğu Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, 2020. Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Özlem Altun. en_US
dc.description.abstract Tourism trends are transforming and regenerating at a mind-boggling pace. Changing and diversifying life styles cause modern day people to alter their expectations towards the tourism industry each following year. Choices of tourism diversify completely by the intensive use of internet thus, bring the necessity for companies to market themselves much more efficiently. Today, as in every sector, the businesses which promote their selves more efficiently collect more customers easier. This situation in a tourism company, proves the fact that the way a product is marketed is more important than the value of that certain product. Peoples’ expectations of travelling are also changing at a fast pace. While holiday meant staying at hotels, resorts and sunbathing on a beach, now, the emergence of culture tours have fashioned sightseeing tours and historical travels with the guidance of tour guides. In recent years travelling trends diversified dramatically and gastronomy tourism sits on the top of the list. People now wants to be a part of gastronomy tours not just to eat but to learn the local culture and to experience the whole concept; observing the chef and the whole cooking process in the kitchen behind restaurants. It is known that an average gastronomy tourist spends one and a half times more money than a regular tourist. In Turkey, thanks to Incili restaurants which became popular in recent years, there is no point risking in choosing a restaurant to eat any longer. A gastronomy guide council of experts in their fields, whom can objectively comment on demands of consumers had been formed. These experts of a hundred who are known in the global gastronomy community for their gourmet sense of taste and being trusted for their pellucid evaluation visit various restaurants in the country systematically and gives scores based on their evaluations based on criteria such as taste, cleanness and service. This case attracts tourists’ attention and encourage them for gastronomy tourism. The purpose of this study is to examine the changing tourism trends and customer profiles of Incili Restaurants. For this purpose, in Turkey having 5 inci, Sunset, Mikla, Neolokal, Od Urla and Maça Kızı on TripAdvisor internet platform in online customer reviews Leximancer software program using the customer profile of the Incili restaurants with qualitative content analysis method has been determined and analyzed. When the comments made to restaurants in the study were examined, the flavor theme was found to be the theme that customers talk more than other themes. Accordingly, 'flavor' (267 reviews), 'menu' (64 reviews), 'quality of service' (136 reviews), 'location' (209 reviews), 'service' (124 reviews), 'price' '(97 reviews),' wine menu '(56 reviews). Keywords: Tourism, Tourism Trends, Incili Restaurants. en_US
dc.description.abstract ÖZ: Turizm trendleri hızla değişmekte ve yenilenmektedir. Değişen ve yenilenen yaşam şekilleri, günümüz insanının turizmden beklentisinin her geçen yıl değişmesine sebep olmaktadır. Turizm tercihleri internetin daha yoğun olarak kullanılmasıyla birlikte tamamen değişim göstermiştir, bu da işletmelerin kendilerini daha iyi pazarlaması gereğini ortaya çıkarmaktadır. Günümüzde her şeyde olduğu gibi kendini iyi pazarlayan işletmeler daha rahat müşteri bulabilmektedir. Bu durum bir turizm işletmesinde pazarladığı malın değerinden çok nasıl pazarlanması gerektiğinin ne kadar önemli olduğu ortaya koymaktadır. Seyahatten beklentilerimiz de aynı oranda farklılaşmaktadır. Birkaç yıl öncesine kadar tatil anlayışımız sadece deniz kenarında güneşlenip, yazlıklarda ya da otellerde dinlenmek demekti, şu anda ise kültür turlarının ortaya çıkışı ve tur rehberleri eşliğinde yapılan tatilleri popülerleştirmiş durumdadır. Son yıllarda seyahat trendleri oldukça çeşitlendi ilk sırayı da gastronomi turizmi almaktadır. İnsanlar artık sadece yemek yemek için değil yemeğin yöresel kültürünü, yemeği hazırlayan ve sunan şefi, mutfağın arka tarafında yemek pişerken neler olduğuna şahit olmak için gastronomi turlarına katılmaktadır. Gastronomi turistleri, bu durum için diğer turistlere göre daha fazla harcama yapmaktadır. Türkiye’de son yıllarda popüler olan incili restoranlar sayesinde yemek için mekan seçerken artık risk almaya gerek kalmadı. Konusunda son derece uzman ve objektif görüşlerle ortaya çıkarılan bir gastronomi rehberi oluşturulmuştur. Gastronomi dünyasının bilinen isimleri ile objektif değerlendirmesine güvenilen yüzden fazla kişi, Türkiye’de birçok restoranları gezerek lezzet, temizlik, servis gibi kategorilerde bu restoranlara puan vermektedir. Bu durum turistlerin ilgisini çekerek onları gastronomi turizmine teşvik etmektedir. Bu çalışmanın amacı değişen turizm trendlerini ve incili restoranların müşteri profillerini incelemektir. Bu amaçla Türkiye’de bulunan ve 5 inci’ye sahip olan Sunset, Mikla, Neolokal, Od Urla ve Maça Kızı hakkında TripAdvisor internet platformundaki çevrimiçi müşteri yorumları Leximancer yazılım programı kullanarak nitel içerik analizi yöntemi ile incili restoranların müşteri profili belirlenmiş ve analiz edilmiştir. Çalışmada restoranlar için yapılan yorumlar incelendiğinde lezzet teması diğer temalara göre müşterilerin en çok bahsettiği tema olarak bulunmuştur. Buna göre, 313 kişilik yorum içinden ‘lezzet’ (267 yorum), ‘menü’ (64 yorum), ‘hizmet kalitesi’ (136 yorum), ‘mekan’ (209 yorum), ‘servis’ (124 yorum), ‘fiyat’ (97 yorum), ‘şarap menüsü’ (56 yorum) almıştır. Anahtar Kelimeler: Turizm, Turizm Trendleri, İncili Restoranlar en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.publisher Eastern Mediterranean University (EMU) - Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Turizm en_US
dc.subject Turizm--Restoranlar--İncili Restoranlar--Türkiye en_US
dc.subject Turizm Trendleri en_US
dc.subject İncili Restoranlar en_US
dc.title Değişen Turizm Trendleri ve İncili Restoranların Müşteri Profili en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Doğu Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record