Green Practices: The Experiences of Guests in EcoCentric Hotels in the UK

EMU I-REP

Show simple item record

dc.contributor.advisor Araslı, Hüseyin
dc.contributor.author Olorunsola, Victor Oluwafemi
dc.date.accessioned 2023-08-14T07:36:39Z
dc.date.available 2023-08-14T07:36:39Z
dc.date.issued 2020-01
dc.date.submitted 2020
dc.identifier.citation Olorunsola, Victor Oluwafemi. (2020).Green Practices: The Experiences of Guests in EcoCentric Hotels in the UK . Thesis (M.S.), Eastern Mediterranean University, Institute of Graduate Studies and Research, Faculty of Tourism, Famagusta: North Cyprus. en_US
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11129/5708
dc.description Master of Science in Tourism Management. Institute of Graduate Studies and Research. Thesis (M.S.) - Eastern Mediterranean University, Faculty of Tourism, 2020. Supervisor: Prof. Dr. Hüseyin Araslı. en_US
dc.description.abstract Researchers in the past has concentrated on hotel guests’ attitude and behavioural intention to adopt green practices, yet not many investigations have looked into guest perception. Also, despite the fact that researchers directed exploratory examinations about guest’s preference, the actual opinion from a green hotel guest has been rarely being investigated. In lieu of that the main purpose of this study is to identify how guests perceive quality of green service practices implemented by green hotels in the United Kingdom, and identifying which of these themes were linked with higher and lower value for money ratings. This research examines 10 eco-centric Hotel in UK from the perspective of the 1, 202 guests via mix content analysing of online review from TripAdvisor. The analyses were done using Leximancer 4.5. The result generated from the analyses reveal 7 themes which are: “Hotel Amenities”, “Services”, “Location”, “staff”, “Eco” (centric activities), “Value”, and “recommend/revisit” (intentions). Concepts related to high value for money rating are food, room, friendly and helpful while concept related to low value for money rating includes bathroom, water, mattress, bed, room, comfort, Wi-Fi, shower, light, clean, facilities (for disable) and attentive (staff). This research gave an in-depth perceptive to the experience of guest’s in green hotel, more also the research reveals the linkage of the main concept with guests’ value for money ratings and also recommendation and revisit intention. Keywords: Green practises, Content analysis, Green hotel, Value for money, Service quality User generated content. en_US
dc.description.abstract ÖZ:Geçmişte araştırmacılar, otel misafirlerinin çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamaları ile ilgili olarak gelecek niyetlerine odaklanmışlardı, ancak pek çok çalışma özellikle çevre dostu otellerde konaklayan misafir algısına gereken önemi vermemiştir. Bu çalışmanın temel amacı, konukların Birleşik Krallık'taki yeşil oteller tarafından uygulanan çevre dostu uygulamalarının kalitesini nasıl algıladıklarını belirlemek ve bu temalardan hangilerinin para değerleri için daha yüksek ve düşük değerle bağlantılı olduğunu belirlemektir. Bu araştırma, İngilterede bulunan 10 yeşil oteli, toplamda, 1, 202 konuk perspektifinden değerlendirerek, TripAdvisor'daki çevrimiçi incelemelerin karma içerik analizi yoluyla analiz edilmiştir. Analizler, Leximancer 4.5 yazılımı kullanılarak yapılmıştır. Analizlerden elde edilen sonuçlar yeşil otellerle alakalı konuk perspektifinden yola çıkarak toplamda yedi temayı ortaya koymuştur. Bunlar sırasıyla; “Otel Olanakları”, “Hizmetler”, “Konum”, “personel”, “Eko” (merkezî faaliyetler), “Değer” ve “tavsiye / tekrar ziyaret etme” (niyetler). Ödedikleri paranın karşılığı olarak yüksek değere eş değer olan konseptler; oda, arkadaş canlısı ve yardımsever (personel) olup, ödedikleri paranın düşük değere eş değer olan konseptler banyo, su, yatak, yatak odası, konfor, Wi-Fi, duş, ışık, temiz, tesisler (engelli konuklar için) ve özenli personel. Bu araştırma, konukların yeşil otel deneyimine ve yeşil otellerle ilgili olarak konukların online incelemerin sonucunda en çok bahsettiği kelimeleri ana tema olarak görselleştirmiştir. Buradan yola çıkarak çalışmadaki konseptlerin hangilerinin para değerine karşılık olarak düşük ve yüksek değer taşıdığı bulunmuştur. Çalışmada ayrıca, bulunan konseptlerin hangilerinin konukların öneri niyetinde ve oteli tekrar ziyaret etme niyetlerinde rol oynadığı bulunmuştur. Anahtar kelimeler: Yeşil uygulamalar, İçerik analizi, Yeşil otel, Fiyat karşılığı değer, Hizmet kalitesi, Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik. en_US
dc.language.iso eng en_US
dc.publisher Eastern Mediterranean University (EMU) - Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Green Tourism-Sustainable Tourism en_US
dc.subject Tourism-Environmental Aspects en_US
dc.subject Green Hotels en_US
dc.subject Green practises en_US
dc.subject Content analysis en_US
dc.subject Green hotel en_US
dc.subject Value for money en_US
dc.subject Service quality User generated content en_US
dc.title Green Practices: The Experiences of Guests in EcoCentric Hotels in the UK en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Eastern Mediterranean University, Faculty of Tourism. en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record