dc.contributor.advisor |
Altun, Özlem |
|
dc.contributor.author |
Kumaş, Hatice |
|
dc.date.accessioned |
2023-08-14T07:56:01Z |
|
dc.date.available |
2023-08-14T07:56:01Z |
|
dc.date.issued |
2021-08 |
|
dc.date.submitted |
2021 |
|
dc.identifier.citation |
Kumaş, Hatice. (2021). Moleküler Gastronomi ve Kıbrıs Gastronomisinde Kullanılabilirliğine Yönelik Araştırma. Thesis (M.S.), Eastern Mediterranean University, Institute of Graduate Studies and Research, Faculty of Tourism, Famagusta: North Cyprus. |
en_US |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/11129/5713 |
|
dc.description |
Gastronomi - Yüksek Lisans Tezi. Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü. Tez (Yüksek Lisans) - Doğu Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, 2021. Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Özlem Altun. |
en_US |
dc.description.abstract |
ÖZ:Küreselleşmenin ve teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte yiyecek içecek
sektöründe gelişmeler yaşanmıştır. Gastronomi alanında birçok gelişme yaşanmış
ve trendler oluşmuştur. Moleküler gastronomi bu trendlere örnek olarak verilebilir.
Moleküler gastronomi ilk çıktığı zamanlar yazılı ve görsel medyanın ilgi odağı
haline gelmiştir. Bu çalışma da moleküler gastronomi ve Kıbrıs gastronomisinde
kullanılabilirliğine yönelik yapılan bir araştırmadır. Kuzey Kıbrıs’ta yapılan bu
araştırmaya 15 akademisyen şef katılmıştır. Katılımcılara önceden hazırlanmış olan 6
adet soru soru sorulmuştur. Araştırma kapsamında kullanılacak olan veriler nitel
araştırma yöntemlerinden olan görüşme tekniği ile toplanmıştır. Elde edilen veriler
analiz edilerek araştırmanın bulgular kısmı oluşturulmuştur. Araştırmadan elde edilen
verilerin analizinin doğruluğunu ve güvenilirliğini yansıtmak için betimsel analiz
yöntemine sık sık yer verilmiştir. Araştırmada elde edilen veriler neticesinde
moleküler gastronomi uygulamalarının Kıbrıs gastronomisine ait olan yemekler ve
ürünlerin üzerinde kullanılabileceği sonucuna varılmıştır.
Anahtar Kelimeler: Moleküler Gastronomi, Gastronomi, Kıbrıs, Kıbrıs
Gastronomisi, Bilim, Michelin Yıldızı. |
en_US |
dc.description.abstract |
With the rapid development of globalization and technology, there have been
developments in the food and beverage sector. There have been many development
and trends in the field of gastronomy. Molecular gastronomy can be given as an
example of these trends. Molecular gastronomy has become the focus of attention of
the written and visual media when it first appeared. This study is research on molecular
gastronomy and its usability in Cyprus gastronomy. This study is research on
molecular gastronomy and its usability in Cyprus gastronomy. In this research
participated 15 academicians chef working at universities in Northern Cyprus. Six
semi-structured questions were asked to the participants. The data to be used within
the scope of the research, the interview technique, which is one of the Qualitative
research methods, was formed by analyzing the obtained data. The descriptive analysis
method is frequently used to reflect the accuracy and reliability of the analysis of the
data obtained from the research. İt was concluded that molecular gastronomy
applications can be used on food and products to Cyprus gastronomy.
Keywords: Molecular Gastronomy, Gastronomy, Northern Cyprus, Northern Cyprus
Gastronomy, Michelin Star. |
en_US |
dc.language.iso |
tur |
en_US |
dc.publisher |
Eastern Mediterranean University (EMU) - Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) |
en_US |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
en_US |
dc.subject |
Lezzet-Yiyecekler-Moleküler Gastronomi-Kıbrıs, Kuzey |
en_US |
dc.subject |
Yiyecek ve içecek zevkleri-Kıbrıs,Kuzey |
en_US |
dc.subject |
Moleküler Gastronomi |
en_US |
dc.subject |
Gastronomi, Kıbrıs |
en_US |
dc.subject |
Kıbrıs Gastronomisi |
en_US |
dc.subject |
Bilim |
en_US |
dc.subject |
Michelin Yıldızı |
en_US |
dc.subject |
Turizm |
en_US |
dc.title |
Moleküler Gastronomi ve Kıbrıs Gastronomisinde Kullanılabilirliğine Yönelik Araştırma |
en_US |
dc.type |
masterThesis |
en_US |
dc.contributor.department |
Doğu Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi |
en_US |