COVID-19 Önlemleri Kapsamında Restoran İşletmelerinde Hizmet Algısının Ölçülmesi

EMU I-REP

Show simple item record

dc.contributor.advisor Altun, Özlem (Tez Danışmanı)
dc.contributor.author Camadan, Burak
dc.date.accessioned 2024-06-10T05:42:14Z
dc.date.available 2024-06-10T05:42:14Z
dc.date.issued 2021-02
dc.date.submitted 2021-02
dc.identifier.citation Camadan, Burak. (2021).COVID-19 Önlemleri Kapsamında Restoran İşletmelerinde Hizmet Algısının Ölçülmesi. Tez (Yüksek Lisans). Doğu Akdeniz Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü, Turizm Fakültesi, Gazimağusa: Kuzey Kıbrıs. en_US
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11129/5905
dc.description Turizm İşletmeciliği - Yüksek Lisans Tezi. Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü. Tez (Yüksek Lisans) - Doğu Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, 2021. Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Özlem Altun. en_US
dc.description.abstract ÖZ: Bu çalışmada, Covid-19 Önlemleri kapsamında İstanbul’ da faaliyet gösteren ve TripAdvisor turizm ve seyahat inceleme web platformunda bulunan en iyi on (fine dining) restoranına yönelik olarak müşterilerin hizmet algısının ölçülmesi ve çevrimiçi yorumları analiz edilmeye çalışılmıştır. Araştırmada, tüketiciler tarafından yapılmış olan toplam 700 adet çevrimiçi yorum dikkate alınmıştır. bulgular Sadece TripAdvisor turizm ve seyahat inceleme web platformunda bulunan en iyi on restoranıyla (fine dining) sınırlı olan bu çalışmanın verileri Leximancer yazılımı programında analiz edilip, duygu merceği ismi verilen yöntemle bulunmuştur ve “Tavsiye”, “Yemekler” ve “Mekan” kelimeleri alaka düzeyi en yüksek olan kelimeler olarak karşımıza çıkmıştır. Buna ek olarak ilgili çalışma gerek method gerekse uygulama olarak diğer hizmet kalitesi ile ilgili yapılan çalışmalardan farklılık gösterdiği görülmektedir. en_US
dc.description.abstract In this study, it has been tried to measure the service perception of customers and analyze online comments for the best ten (fine-dining) restaurants operating in Istanbul within the scope of Covid-19 Measures and taking place on TripAdvisor travel and tourism review web platform. In the study, a total of 700 online comments made by customers were evaluated. Limited only to the top ten restaurants (fine dining) on the TripAdvisor travel and tourism review web platform, the data of this study were analyzed in the Leximancer software program and found using the so-called Sentiment Lens, and the words "Recommend", "Meals" and "Venue" were appeared as the highest words. In addition, it is seen that the relevant study differs from other studies on service quality in terms of both methodology and implementation. en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.publisher Eastern Mediterranean University (EMU) - Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Turizm--Restoranlar--İncili Restoranlar--İstanbul (Türkiye)Subject term:Turizm--Restoran İşletmeleri--Covid 19--Pandemi, 2020 - --Koronairvüs--Türkiye en_US
dc.subject Covid-19 en_US
dc.subject Restoran İşletmeleri en_US
dc.subject Hizmet Algısı en_US
dc.title COVID-19 Önlemleri Kapsamında Restoran İşletmelerinde Hizmet Algısının Ölçülmesi en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Doğu Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record