KKTC’de Hızlı Gıda (Fast-Food) Üzerine Tüketici Algısının Değerlendirilmesi: Mağusa Örneği

EMU I-REP

Show simple item record

dc.contributor.advisor Altun, Özlem (Tez Danışmanı)
dc.contributor.author Arkar, Eruz
dc.date.accessioned 2025-06-04T12:03:50Z
dc.date.available 2025-06-04T12:03:50Z
dc.date.issued 2024-02
dc.date.submitted 2024-02
dc.identifier.citation Arkar, Eruz. (2024).KKTC’de Hızlı Gıda (Fast-Food) Üzerine Tüketici Algısının Değerlendirilmesi: Mağusa Örneği. Tez (Yüksek Lisans). Doğu Akdeniz Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü, Turizm Fakültesi, Gazimağusa: Kuzey Kıbrıs. en_US
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11129/6341
dc.description Gastronomi - Yüksek Lisans Tezi. Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü. Tez (Yüksek Lisans) - Doğu Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, 2024. Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Özlem Altun. en_US
dc.description.abstract ÖZ: Bu çalışmanın hazırlanmasının amacı, KKTC’de yaşayan üniversitede okuyan öğrencilerinin hızlı gıda olarak bilinen fast-food ürünlerine karşı algı düzeylerini belirlemektir. Araştırmaya toplamda 302 üniversite öğrencisi gönüllü olarak katılmıştır. Veri toplama yöntemi olarak, nicel araştırma yöntemi olan anket tercih edilmiştir. Anket formunda öğrencilerin fast food tüketimi, fast food tüketim nedenleri, gıda güvenliği, fast food satın almada etkilenen araçlar, fast food tüketimi ile ilgili tüketici algıları ve demografik özellikler sorgulanmıştır. Araştırmaya katılan bireylerin %68,87’sinin lezzetli olması nedeni ile, %35,10’unun yemek yapmaktan kaçınmak için, %28,48’inin doyurucu olması nedeni ile, %26,82’sinin çeşidin çok olması nedeni ile, %19,21’inin alışkanlık nedeni ile, %8,28’inin fiyatlarının uygun olması nedeni ile fast food tükettiği belirlenmiştir. en_US
dc.description.abstract The purpose of this study is to determine the perception levels of university students living in the TRNC towards fast-food products. A total of 302 university students volunteered to participate in the research. The data collection method chosen was a quantitative research method, using a survey. The survey included questions about students' fast-food consumption, reasons for consuming fast food, food safety, factors influencing fast-food purchasing decisions, consumer perceptions related to fast-food consumption, and demographic characteristics. It was determined that 68.87% of the participants consumed fast food because of its taste, 35.10% to avoid cooking, 28.48% because it is filling, 26.82% because of the variety, 19.21% out of habit, and 8.28% because of the affordable prices. en_US
dc.language.iso tur en_US
dc.publisher Eastern Mediterranean University (EMU) - Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Turizm Fakültesi en_US
dc.subject Hızlı Gıda (Fast Food)--Gazimağusa--Kıbrıs (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 1983-) en_US
dc.subject Mutfak--Yemekler--Gazimağusa--Kıbrıs (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 1983-) en_US
dc.subject Fast Food Tüketimi--Beslenme en_US
dc.subject Gıda, Beslenme, Fast Food, Tüketici Algısı, Üniversite Öğrencisi, KKTC en_US
dc.title KKTC’de Hızlı Gıda (Fast-Food) Üzerine Tüketici Algısının Değerlendirilmesi: Mağusa Örneği en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Doğu Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record