Gastronomi Turizmi Kapsamında ŞarapTurizmi, K.K.T.C. Girne İlçesini Ziyaret Eden Turistlere Yönelik Bir Araştırma - Kilitkayalı, Tanya (Eastern Mediterranean University (EMU) - Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 2019)
This study aim is to determine the demographic characteristics of tourists visiting Gillham Vineyard and Bellapais Garden in Kyrenia destination,and to elaborate the point of view of wine tourist to wine tourism. The findings of the study show that the wine tourists who are related to the subject generally belong to middle age and over, high education and high income group. In the findings, it was observed that the tourists were in good condition, they did not have time problems and they came from many different countries and distances for experience. It was concluded that the tourists who prefer the Kyrenia region had low expectations but their perception changed when they spend time in and they were positive. Keywords: Gastronomy Tourism, Wine Tourism, North Cyprus, Kyrenia

ÖZ: Gastronomi turizmi kapsamında Ģarap turizmi: K.K.T.C. Girne ilçesini ziyaret eden turistlere yönelik bir araĢtırma. Bu çalıĢma Girne destinasyonunda bulanan Gillham Vineyard ve Bellapais Gardens‟ı ziyaret eden turistlerin demografik özelliklerinin belirlemek, Ģarap turistlerinin Ģarap turizmine bakıĢ açılarını detaylandırmak amacıyla hazırlanmıĢtır. ÇalıĢma sonucu elde edilen bulgular bizlere konu ile ilgili Ģarap turistlerinin yaĢlarının orta yaĢ ve üzeri olduğunu, eğitim sevilerinin yüksek ve gelirlerinin yüksek olduğunu göstermiĢtir. Bulgularda turistlerin maddi durumlarının yerinde olduğunu, zaman sıkıntılarının olmadığını, deneyim için birçok farklı ülkeden ve uzaklıktan geldikleri gözlemlenmiĢtir. Girne bölgesini tercih eden turistlerin gelmeden önce beklentilerinin düĢük olduğu fakat iĢletmelerde zaman geçirince algılarının değiĢtiğini, düĢüncelerinin olumlu olduğunun sonucuna varılmıĢtır. Anahtar kelimeler: Gastronomi turizmi, ġarap turizmi, Kuzey Kıbrıs, Girne
Turizm İşletmeciliği Dalında Yüksek Lisans Tezidir. Tez (Yüksek Lisans)--Doğu Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, 2019. Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. M. Güven Ardahan
Keywords: Turizm; Turizm--Şarap Turizmi--Kıbrıs, Kuzey; Gastronomi turizmi; şarap turizmi; Kuzey Kıbrıs; Girne; Gastronomy Tourism; Wine Tourism; North Cyprus; Kyrenia