Eski anadolu Türkçesinde eczacılık terimleri ve bu terimlerin tıp, botanik, zooloji, madencilik, kimya terimleriyle ilişkileri - Gümüşatam, Gürkan (My University, 2010)
Bu çalışmada Eski Anadolu Türkçesinde kullanılan eczacılık terimleri Tertìb-i MuèÀlece örneğinden hareketle değerlendirilmiştir. İncelemede tıp ve eczacılık çalışmalarının ne derece iç içe olduğu klasik bir tıp eseri olan Tertìb-i MuèÀlece’de sorgulanmıştır. Belirlenen eczacılık terimleri dilbilgisi özelliklerine göre incelenerek Eski Anadolu Türkçesinin söz varlığındaki yerleri değerlendirilmiştir. Türk dili tarihi açısından olduğu kadar Türk bilim tarihine ışık tutacak bulgular ortaya konmuştur.
Keywords: Biyoloji; Tarih; Patoloji; Parazitoloji; Kimya; Tıbbi; Viroloji; Biyokimya ve Moleküler Biyoloji; Farmakoloji ve Eczacılık