3-6 Yaş Çocuklarının Cinsel Eğitiminin Gerekliliği İle İlgili Ebeveyn Görüşlerinin İncelenmesi - İşler, Seher; Gürşimşek, Ayşe Işık (My University, 2018)
3-6 yaş okulöncesi dönem çocuğu olan anne-babaların, çocukların cinsel eğitimine yönelik görüşlerini belirlemeyi amaçlayan bu çalışma 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın örneklemini KKTC’de çocukları okul öncesi eğitime devam eden 293 anne ve 107 baba oluşturmaktadır. Araştırmanın verileri araştırmacılar tarafından geliştirilen, soru formu ile toplanmıştır. Elde edilen bulgularda ise; ebeveynlerin çocukların doğru bilgilenmesi ve istismardan korunmaları için cinsel eğitimi gerekli gördükleri fakat çocuklarıyla cinsel konularda yeterince konuşma yapmadıkları, konuşma yapan ebeveynlerin genel olarak kendilerini huzursuz ve yetersiz hissettikleri belirlenmiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Psikoloji