KKTC İDARİ YARGISINDA İSTİNAFA GENEL BİR BAKIŞ - Azer, Can (My University, 2017)
Türkiye Cumhuriyeti'nde yeni uygulanmaya başlanan istinaf kanun yolu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yetmiş yıllık bir birikimle uygulanmaktadır. Bu çalışmada, özellikle KKTC idari yargı sisteminde var olan istinaf kanun yolu, zaman zaman da Türkiye Cumhuriyeti ile karşılaştırılarak olumlu ve olumsuz yönleri ile ele alınmaya çalışılmıştır. Bu yapılırken de var olan sorunların özellikle adil yargılanma hakkı bağlamında giderilmesi için de birtakım öneriler ve eleştirilerde bulunulmuştur.
Keywords: Hukuk