8. Cilt 1 Uluslararası Kıbrıs Araştırmaları Kongresi Bildirileri - DORATLI, Naciye (Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ KAM): Eastern Mediterranean University Center for Cyprus Studies, 2012)
[Abstract Not Available]
Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi tarafından 14-15 Nisan 2005 tarihlerinde gerçekleştirilen 5. Uluslararası Kıbrıs Araştırmaları Kongresi'nde 12'si İngilizce, 22'si Türkçe olarak sunulan 34 bildiri iki ciltte bir araya getirildi. İkinci ciltte ise 'Mimarlık, Arkeoloji ve Çevre', 'Halkbilim ve Sosyoloji' alanlarında 14 bildiri bulunmaktadır.
Keywords: Sosyoloji, Sosyal Kavram, Çağdaşlaşma Kavramı, Düşünce, Sanat, Bilim