Türk Edebiyatı Kitaplarının İçerik Değerlendirmesi-I (1923-1950) - Isıksalan, Sevım Nılay (My University, 2002)
Bu çalışmada, Cumhuriyet döneminin 1923-1950 yıllan arasındaki sürecinde, liselerde okutulan Türk Edebiyatı ders kitaplarının içerik değerlendirilmesi yapılmıştır. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte yazılan temel ders kitabı Edebiyat ile öğrencilere, okuma zevki ve alışkanlığı kazandırmak amacıyla hazırlanan okuma kitaplarından söz edilmektedir. Her iki kitap tipi, Cumhuriyet rejiminin temel ilkeleri ve ülküsünü yansıtmayı hedeflemektedir. Türk Edebiyatı Tarihi kitapları da bu dönemde yazılmışın-. Fransız Edebiyatı klâsikleri de bu dönemde tanıtılmaya başlanmıştır. Sözü edilen kitapların dışında öğrencilere daha geniş bakış açılan kazandırmak amacıyla hazırlanan yardımcı kitaplar ve antolojiler de kullanılmıştır.
Keywords: Ders kitapları; içerik analizi; türk edebiyatı; içerik değerlendirmesi