Türk Modernleşmesi Açısından Öğretim Birliğinin Önemi - Canyaş, Hüseyin; Canyaş, F. Orkunt (My University, 2008)
Bu makalede, Tanzimat’tan itibaren Türk modernleşmesi ve cumhuriyetin laiklik ilkesinin niteliği, cumhuriyetle beraber devrim eğitimine geçiş ve öğretim birliğinin önemi üzerinde durulmuştur.
Keywords: Türkiye; eğitim politikaları; modernleşme; laik eğitim; laiklik; sekülerlik; eğitim birliği; imam hatip liseleri; islami eğitim; batılılaşma