ANONİM ŞİRKETLERDE İMTİYAZLI PAY SAHİPLERİ ÖZEL KURULUNUN TOPLANTIYA ÇAĞRILMASI - Bilgeç, Hakan (My University, 2015)
Anonim şirkette imtiyazlı pay sahipleri özel kurulu (İPSÖK), imtiyazlı pay sahiplerinin şirketteki çoğunluğa karşı korunmasında büyük önem taşımaktadır. Türk Ticaret Kanununun 454. maddesinde İPSÖKe ilişkin ayrıntılı düzenlemeler yer almaktadır. Benzer şekilde, Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları İle Bu Toplantıda Bulunacak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Temsilcileri Hakkında Yö- netmelik de İPSÖK hakkında hükümler içermektedir. Ancak Türk Ticaret Kanunu ve anılan Yönetmelikin özellikle İPSÖK toplantı çağrısı konusunda birbirleriyle çelişen hükümler içerdikleri görülmektedir. Bu çalışmada öğretide ileri sürülen görüşler ışığında mevzuattaki bu çeliş- kiler irdelenip, ileride doğması muhtemel uyuşmazlıkları önlemek üzere çözüm önerisi arayışında bulunulacaktır.
Keywords: Hukuk