Muhyiddin Mehî’nin Müfîd Nazmü’t-Teshil Adlı Eserinin Türk Dili ve Tıp Tarihindeki Yeri ve Önemi - Gözlü, Emel Kaya (Türkiyat Araştırmaları Dergisi, 2008)
Bu çalışmada, Muhyiddin Mehî tarafından Hicrî 871/ Milâdî 1467 yılında Eski Anadolu Türkçesiyle yazılmış ve Şerefeddin Sabuncuoğlu tarafından Hicrî 872/ Milâdî 1468 yılında istinsah edilmiş önemli bir tıp kitabı olan Müfîd (Nazmü’t-Teshîl)’in ayrıntılı bir tanıtımı yapılmaya ve eserin XV. yüzyıl Türk dili ve tıp tarihi açısından önemi ortaya konmaya çalışılmıştır.

In this study, the work called Müfid (Nazmü’t-Teshil), an important medical book having been written with Old Anatolia Turkish by Muhyiddin Mehî on Hegira 871 / Christian era 1467 and copied by Şerefeddin Sabuncuoğlu on Hegira 872/ Christian era 1468 is tried to make a detailed definition and is tried to put forth its importance in terms of Turkish language and medical history of fifteenth century.
The file in this item is the publisher version (published version) of the article.
Keywords: Muhyiddin Mehi; Müfid; Sabuncuoğlu; tıp tarihi; tıp terimleri