Öğrenci-Merkezli Öğretim Stratejilerinin Kuzey Kıbrıs'taki Okullarda Uygulanması - Aliusta, Gülen Onurkan; Özer, Bekir; Kan, Adnan (My University, 2015)
Bu araştırma ile öğrenci-merkezli öğretim stratejilerinin Kuzey Kıbrıstaki liselerde ne ölçüde uygulandığının belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada hem nicel hem de nitel verilerin toplandığı açıklayıcı karma desen uygulanmıştır. Nicel veriler Öğrenci-Merkezli Öğretim Stratejileri Ölçeğinin (ÖMÖSÖ) genel liselerde görev yapan 309 öğretmene uygulanması ile, nitel veriler ise 33 öğretmenle yapılan yarı- yapılandırılmış görüşmeler yoluyla toplanmıştır. Araştırma sonuçları, araştırmada elde edilen nicel ve nitel veriler arasında tutarsızlıklar olduğunu ortaya koymuştur. ÖMÖSÖden elde edilen veriler öğretim stratejilerinin orta üstü düzeyede uygulandığını ortaya koyarken yapılan görüşmeler geleneksel yöntem ve tekniklerin Kuzey Kıbrıs liselerinde öğretme-öğrenme sürecinde hâlâ egemen olduğunu göstermiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları