İngiltere’de Tıbbi Malzeme ve İlaç Sektöründe Faaliyet Gösteren İşletmelerin Nakit Dönüş Sürelerini Etkileyen Faktörlerle İlgili Yapılan Ampirik Bir Çalışma - Tevfik, Mehmet (Eastern Mediterranean University (EMU) - Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 2016)
In this study, factors that influence working capital of 67 firms, operating in the pharmaceutical industry in the UK, have been investigated for 2009-2014 period. In the current study, Panel Data Analysis is used and GMM method is applied to run the regression analysis. According to the results, investment in fixed assets, sales growth, leverage, return on assets, cash flow, and firm size influence working capital.

ÖZ: Bu çalışmada, İngiltere’de tıbbi malzeme ve ilaç sektöründe faaliyet gösteren altmış yedi şirketin, 2009-2014 yılına ait yılsonu mali tabloları üzerinde yapılan çalışmada, nakit dönüş süresini hangi faktörlerin etkilediği ölçülmüştür. İlgili çalışmada, Panel Veri Analizi yöntemi kullanılmış ve GMM yöntemi uygulanarak regrasyon analizi yapılmıştır. Çalışma sürecinde; nakit dönüş süresi üzerinde etkileri bulunan sermaye harcamaları, satış büyüklükleri, kaldıraç oranı, aktif karlılığı, nakit akışı ve işletme büyüklüklerinin nakit dönüş süresini etkilediği ortaya konmuştur.
Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsüne İşletme Yönetimi Dalında Yüksek Lisans Tezidir. Tez (Yüksek Lisans)--Doğu Akdeniz Üniversitesi, İşletme ve Ekonomi Fakültesi, 2016. Tez Danışmanı: Doç. Dr. İlhan Dalcı.
Keywords: İşletme Yönetimi; İşletme; Working capital; panel data; profitability; Net çalışma sermayesi; panel veri analizi; karlılık; İşletme