KKTC'DEKİ KİŞİLİK HAKLARI İHLALLERİNİN MEDYA-SERMAYE İLİŞKİLERİ PERSPEKTİFİNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE BU SORUNA ALTERNATİF BİR ÇÖZÜM ÖNERİSİ: ORTAK TAZMİN FONU - Azer, Can; Doğan, Mazlum (My University, 2015)
Özet: Özellikle son çeyrek asırda finansal kapitalizmin dünya ekonomisine egemen olmasıyla birlikte, medya kuruluşlarının da sıkı bir rekabete girmesi ve kârın nihai hedef olarak görülmeye başlan-ması, bireylerin kişilik hakları açısından ciddi tehlikeler doğurmak- tadır. Medya etiğinin yerini pazarlama stratejilerinin, hukuka uygun yayıncılığın yerini reyting ve tiraj kaygılarının işgal etmesiyle birlikte, kişilik haklarına dönük bu tehditler artarak devam etmektedir. Bu te- mel sorundan hareket ederek çalışmamızda, söz konusu tehditlere karşı KKTC özelinde hukuki ve etik koruma yollarının neler olduğu ortaya koyulmaya çalışılmış ve medya sermayeleri karşısında bireyi hukuken daha etkili bir şekilde korumak adına, ortak tazmin fonu ör- neği üzerinden dinamik bir çözüm önerisi sunulmuştur
Keywords: Hukuk