Türk Runik Alfabesindeki "Çift Ünsüz" İşaretleri Üzerine - Sultanzade, Vügar (My University, 2017)
Eski Türk runik alfabesinden bahseden bazı eserlerde tek sesi karşılayan harflerden farklı olarak ?, ?, ?, ? ve ? runalarının \"çift ünsüz\" belirttiği gösterilmektedir. Ancak bunlardan ? ve ? ve işaretlerinin birer sesi karşıladığı birçok Türkolog tarafından tartışmasız olarak kabul edilmiştir. Makalede haklı görülen bu yaklaşımın teorik gerekçeleri ortaya konmuştur. En önemlisi ise, şimdiye kadar hep bir \"çift ünsüz\" işareti gibi gösterilen runasının da aslında tek sesi karşılamak için tasarlanmış olduğu bu gerekçeler ışığında öne sürülmüştür. Her üç runanın ortak özelliği, ses karşılıklarının geniz ünsüzleri olmasıdır.
Keywords: Asya Çalışmaları; Dil ve Dil Bilim