KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'nde (KKTC) KONUT ENERJİSİ TÜKETİMİNDE YAPILABİLECEK ENERJİ TASARRUFU UYGULAMALARI - N/A (KTEMO, 2001)
KKTC enerji tüketiminin çok büyük bir oranı konutlarda yapılmaktadır. Dolayısı ile KKTC’nde enerji tasarruf uygulamalarına konutlardan baslanması en mantıklı bir baslangıç olur. Tasarrufu, kısıtlama anlamında anlamında algılamadan, talep kısmı egitimi olarak algılamakta yarar vardır. Unutulmaması gereken nokta, enerji tüketiminin bir ülkenin teknolojik ve sosyal gelisiminin göstergesi oldugundan hareketle, enerjiyi bilinçli kullandırma çok önemlidir. Enerji tasarrufu, üretimde, konforumuzda ve is gücümüzde herhangi bir azalma olmadan enerjiyi verimli kullanmak, israf etmemektir.
Keywords: KKTC, Enerji, Tasarruf