Vakıf taşınmazlarının olağanüstü zamanaşımı yoluyla kazanılması (Türk hukuku – KKTC hukuku karşılaştırmalı) - Serengil, Şölen Külahçı (My University, 2011)
Hem Türk Hukuku’na hem de KKTC Hukuku’na OsmanlıDönemi’nde girmiş olan vakıflar, her iki hukuk sistemi açısından dabüyük öneme sahiptir. Bu çerçevede, vakıflara ait taşınmazlarınolağanüstü zamanaşımı yoluyla kazanılıp kazanılamayacağının tespiti deönem arzetmektedir.Her iki hukuk sisteminde de vakıflara ait taşınmazların, olağanüstüzamanaşımı yoluyla kazanılıp kazanılamayacağına ilişkin olarak çeşitlizamanlarda değişik hükümler uygulama alanı bulmuştur. İki hukuksisteminin konuyla ilgili hükümlerinin karşılaştırılmasından çıkan sonuç,Türk Hukuku’nda vakıf taşınmazlarının olağanüstü zamanaşımı yoluylakazanılamamasına rağmen KKTC Hukuku’nda bazı koşullar altında butür kazanmanın mümkün olmasıdır.
Keywords: Hukuk