Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Avrupa Birliği yardımları - Keleş, Ruşen; İşçioğlu, Deniz (My University, 2009)
Özet: Bu çalışmada, KKTC'nin Avrupa Birliği'nin mali yardımlarından yararlanmasına ilişkin sorunlar incelenmiştir. Avrupa Birliği'nin Kıbrıs Türk toplumuna yönelik mali yardımlarına ilişkin tüzük incelenmiş, mali yardım fonlarından KKTC'nin ne ölçüde yararlanabildiği araştırılmıştır. Bu araştırma sonucunda, AB 'nin, mali yardımlarını yaparken, KKTC'yi tanımadığı için aracı kuruluşlarla işbirliği yapmak zorunda olduğu görülmüştür. Bu bağlamda, KKTC'ye yapılacak olan yardımların KKTC belediyeleri aracılığıyla gerçekleştirilmesi, hangi belediyenin AB 'ye hangi konularda proje hazırladığını ve AB 'den ne miktarda ve ne amaçla yardım aldığını önemli kılmaktadır. Bu konuları belirlemek ve tartışmak amacıyla, KKTC'de bulunan yirmi sekiz belediyenin başkanları ile görüşmeler yapılmıştır. Sonuç olarak, Avrupa Birliği, KKTC'yi tanımadığı için, KKTC devletinin denetimi dışında yardım yapmayı bir çözüm yöntemi olarak görmüşse de, devlet denetiminin bulunmamasından ötürü birçok sorunla karşılaşıldığı anlaşılmıştır.
Keywords: Kamu Yönetimi