İz Bırakmış Kıbrıslı Türkler 3. Sempozyumu - OSAM, Necdet (Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ KAM): Eastern Mediterranean University Center for Cyprus Studies, 2006)
[Abstract Not Available]
Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi öncülüğünde hazırlanan kitap Kıbrıs Türk halkının var olma mücadelesinde önemli görevler üstlenmiş olan Mehmet Zeka Bey, Fadıl Niyazi Korkut, Osman Örek ve Nevzat Karagil'in yaşamlarını, ideallerini ve milli dava için vermiş oldukları zorlu mücadeleleri içermektedir. İz Bırakmış Kıbrıslı Türkler-3'de yer alan bu dört değerli Kıbrıslı Türk'ün topluma bakış açılarının ve sorunları çözümleme yöntemlerinin, geçmiş ile gelecek arasında bir köprü olarak değerlendirilmesi durumunda, günümüzde yaşanan sorunlar karşısında zaman zaman düşülmesi olası yanılgılara hakemlik edeceğine inanıyoruz
Keywords: İz bırakanlar, Kültür, Sanat, Tarih, Kıbrıs, Kıbrıs Tarihi, Modernizm, Hukuk, Göç