KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ YÜKSEK MAHKEMESİ KARARLARINDA HUKUK DEVLETİ İLKESİ - Ekinci, Bezar Eylem (My University, 2016)
Hukuka bağlı yönetim devlet teorisinin önemli konuları arasında yer almaktadır. Devletin hukuka uygun hareket etmesi ve idari tasarruflarının yargı denetimine açık olması hukuk devleti ilkesinin temel koşullarındandır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) de hukuk devleti ilkesi gereği hukuka bağlı ve yargı denetimine açık bir yönetim olması gerekmektedir. Bu çalışmada, Anglo-Sakson ve kıta Avrupası hukuk sistemlerinin birlikte uygulandığı KKTC'de hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü kavramları ele alınarak, Yüksek Mahkeme kararlarında hukuk devletinin temel unsurları ve Mahkeme'nin hukuk devleti ilkesi yaklaşımı belirlenmeye çalışılmaktadır.
Keywords: Hukuk