İz Bırakmış Kıbrıslı Türkler 1. Sempozyumu - BOZKURT, İsmail (Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ KAM): Eastern Mediterranean University Center for Cyprus Studies, 1999)
[Abstract Not Available]
Sempozyum, Türk düşünce yaşamında derin izler bırakan, dünyaca ünlü bir bilim adamı olan merhum Niyazi BERKES adına düzenlenmiştir. Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi kendi alanında iz bırakmış Kıbrıslı Türkleri konu alacak sempozyumlar dizisi başlatma kararı alması üzerine, ilk isim olarak birincisi düzenlenen sempozyumda Niyazi BERKES seçilmiştir.
Keywords: Sosyoloji, Sosyal Kavram, Çağdaşlaşma Kavramı, Düşünce, Sanat, Bilim