“Su küçüğün, söz büyüğün” - Er, Metin (Poli Investment Yayıncılık, 2013)
[Abstract Not Available]
Birçok alanda olduğu gibi çocuklara medyada da katılım hakkı tanınmıyor, fikirleri sorulmuyor ve mikrofon uzatılmıyor. Çocuklar geleceğin büyükleri olarak birçok ülkede önemseniyor ve dikkate alınıyor. Ancak birçok ülkede de baskı görmeniz, aşağılanmanız ve fikirlerinizin değersizleştirilmesi için çocuk olmanız yeterli oluyor. Geçtiğimiz haftalarda çekimlerini DAÜ TV stüdyolarında yaptığımız ve Pazar günleri SİM TV’de yayımlanan “Birinci Kuvvet Medya” programında çocukları ve medyayı konuştuk. Programı birlikte hazırlayıp sunduğumuz Prof. Dr. Süleyman İrvan ile konuyla ilgili stüdyomuza davet ettiğimiz kişi DAÜ Eğitim Fakültesi yarı zamanlı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mesude Atay idi. Söz konusu programda tartıştıklarımızdan aklımda kalan ve altını çizmek istediğim konuları tartışmak istiyorum.
Keywords: Çocuklar ve medya; Metin Ersoy