Mimari Tasarım Eğitiminde Öznelliğe dair bir Özeleştiri Denemesi - Hurol, Yonca (Tetragon İletişim Hizmetleri, 2010)
Mimari tasarım eğitiminde öznellik tüm eleştirilere rağmen mitsel bir hedef olarak görülmeye devam etmektedir. Bu çalışmanın amacı mimari öznelliği mitselliğinden kurtarmak, maddeci ve rasyonel bir öznellik yorumu geliştirmek, ve bu yorumdan yola çıkarak mimari tasarım eğitiminde öznelliğe yönelik özeleştirilere zemin hazırlayacak sorular ve sonuçlar elde etmektir. Bu doğrultuda, öncelikle çeşitli felsefe ve düşüncelerden yararlanarak maddeci ve rasyonel bir mimari öznellik yorumu yapılmıştır. Sonra ise bu yorumun analizi yapılmış, ve mimari tasarım eğitiminde öznelliğin etik ağırlıklı bir özeleştirisini yapmaya yönelik sorular ve bir kısım sonuçlar çıkarılmıştır.
Bu çalışma mimarlık eğitiminde öznellik konusu ile ilgilidir.
Keywords: öznellik, mimarlık eğitimi