Prof. Dr. Ahmet Sözen'in 3. Dünya Kıbrıs Türkleri Kongresindeki Konuşması (23 Kasım 2013) - Sözen, Ahmet (My University, 2013)
[Abstract Not Available]
Konuşma 4 bölümden oluşmakta: (1) Kıbrıs'ta gelinen kritik dönemeci anlamak için müzakerelere daha yakından bakmakta fayda var (dak: 1.15 - 4.20; 16.40 - 22.00); (2) Kıbrıs 2015 projesi bünyesinde ada çapında yapılan çok kapsamlı kamuoyu araştırmalarının sonuçlarının bir kısmı paylaşılacak (dak: 4.20 - 16.40); (3) Sonrasında, dünya ve bölgedeki gelişmeler ışığında Kıbrıs'ta bugün durduğumuz yerden ileriye dönük neler yapılmalı konusu irdelenecek (dak: 22.00 - 30.55 ); (4) En sonunda ise içte neler yapılmalı konusuna değinilecek (dak: 30.55 -32.58).
Keywords: Kıbrıs'ta Kritik Dönemeci Anlamak; Kıbrıs 2015 Projesi; Kırbrıs'ta İleriye Dönük Planlar