Sorunlarımızı göz göze çözelim - Ersoy, Metin (Poli Investment Yayıncılık, 2012)
[Abstract Not Available]
"Göze göz ilkesi tüm dünyayı kör eder" demişti Gandhi.  Sorunlarımızı bir birimizin gözünün içine bakarak tartışmamız ve çözebilmemiz gerektiğini vurgulamalıyız.Medyaya çatışma bölgelerinde ciddi sorumluluklar ve roller düşüyor. Her ne kadar gazeteciler bu rolleri görmezlikten gelse de, yaptıkları haberler ile toplumun düşünce yapısına yön verdiklerini belirtmeliyiz. Özellikle çatışma bölgelerinde gazetecilik yapan gazetecilerin, sorumluluklarının diğer bölglerdeki habercilere göre daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Zira bu bölgelerde silahlı çatışma ve ölüm haberleri sıradan haberler haline dönüştü. Ortadoğu’da yaşananları ele aldığımızda; sanki “kadermiş” ve “yapılacak bir şey yokmuş” gibi anlayış hâkim medyaya. Gazetecilerin “tarafsızlık” ilkesi ardına gizlenerek geliştirdikleri, yüzeysel ve günü birlik yayın anlayışı, çatışmaların sürüp gitmesine katkı sağlıyor. Tek taraflı olarak medyayı suçlama gibi bir gayretim bulunmuyor. Aksine medyanın bu süreçte ne kadar kilit bir rol oynayabileceğine dikkat çekmek istiyorum. Bu yeazıda geçtiğimiz haftalarda üç Kıbrıslı Rum polisin, Akıncılar köyünde tutuklanması ile başlayan süreci değerlendireceğim. Bu süreçte yaşananlar Kıbrıs Türk ve Rum medyasında ciddi yer buldu.Kaynak: Sorunlarımızı göz göze çözelim
Keywords: Metin Ersoy