Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, BİT, ve kurumsal altyapı: Dinamik panel veri analizi - Küçük, Nezahat (My University, 2012)
Bu çalışmanın amacı toplumsal cinsiyet eşitsizliği, bilgi ve iletişim teknolojileri (BİT) ve kurumsal yapı arasındaki ilişkiyi incelemektir. Çalışma toplumsal cinsiyet eşitsizliği üzerinde BİT ve kurumsal yapının etkisini ve BİT ve kurumsal yapının karşılıklı etkileşiminin bu etkiyi nasıl değiştirdiğini analiz etmektedir. Dinamik panel genelleştirilmiş beklentiler yöntemi tahmincisini ve 209 ülke için 2000-2010 dönemini kapsayan bir panel veri setini kullanarak hem BİT hem de kurumsal altyapının toplumsal cinsiyet eşitliği üzerinde önemli pozitif etkiye sahip olduğu bulunmuştur. Daha da önemlisi daha ileri BİT ve daha iyi kurumsal altyapı birleşiminin toplumsal cinsiyet eşitliği üzerinde bunların ayrı ayrı etkilerinden bağımsız ve bunlara ek olarak karşılıklı etkileşimden kaynaklanan bir etkiye sahip olduğu bulunmuştur
Keywords: Sosyal Çalışma; Kamu Yönetimi; Sosyoloji