Türk Ajansı Kıbrıs: Bir Propaganda Örgütünün Evrimi - İrvan, Süleyman (My University, 2006)
Kıbrıslı Türk gazetecilerin mesleki ve etik değerlerini betimlemek amacıyla yaptığımız bir alan çalışmasından1 yola çıkarak yazdığım bir yazının sonunda Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) için şu değerlendirmeyi yapmıştım: “Habercilikte Anadolu Ajansı’nın ‘hızlı ve tarafsız habercilik’ anlayışını benimseyen TAK, bu anlayışıyla yaptığı haberlerle tüm gazeteleri memnun eder görünmektedir.” Ancak bu tespit büyük ölçüde bugün için doğrudur ve TAK’ın kuruluş sürecini açıklamaktan uzaktır. Bu yazıda, günümüzde Kıbrıs Türk basınının en önemli haber kaynağı durumundaki TAK hakkında bir değerlendirme yapmaya çalışacağım.
TAK haber ajansıyla ilgili bir değerlendirme makalesi.
Keywords: Gazetecilik - Türk Ajansı Kıbrıs (TAK)- Kuzey Kıbrıs; Kıbrıs Türk - Gazetecilik - Ajans