LİSE COĞRAFYA DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMININ İNCELENMESİ - Erbilen, Süheyla Üçışık; Sekin, Sefa (Marmara Coğrafya Dergisi, 2001)
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulundan onaylanan 2000-2001 yılında liselerde okutulacak Coğrafya dersi öğretim programının ana başlıkları şu şekildedir. a) Lise I. Genel Coğrafya ve Bölgeler Coğrafyası b) Lise II. Türkiye Fiziki Coğrafyası ve Ülkeler Coğrafyası c) Lise III. Türkiye 'nin Beşeri ve Ekonomik Coğrafyası Bu çalışmamızda yukarıda belirtilen programın açılımı incelenerek çağdaş batılı devletlerin programıyla karşılaştırılmıştır. Ülkemizde uygluanan coğrafya müfredatına eleştirel bir gözle yaklaşılarak eksikler dile getirilmiştir.
The file in this item is the publisher version (published version) of the article.
Keywords: Coğrafya Dersleri