İz Bırakmış Kıbrıslı Türkler 2. Sempozyumu - VANCI OSAM, ÜLKER (Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ KAM): Eastern Mediterranean University Center for Cyprus Studies, 2004)
[Abstract Not Available]
Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi öncülüğünde hazırlanan kitap yaptıkları çalışmalarla yurt dışında ve Kıbrıs'ta iz bırakmış üç Kıbrıslı tıp adamını, Dr. Hafız Cemal Lokmanhekim'i, Mehmet Aziz'i ve Dr. Alpay Kelami'yi anlatmaktadır. Dr. Hafız Cemal Lokmanhekim, yalnızca halk sağlığı alanında değil, teknik eğitim ve halk eğitimine de koyduğu katkılarla; Mehmet Aziz Kıbrıs'ta sıtma (malarya) hastalığını yok etmekteki özverili azmi ve başarısıyla; Dr. Alpay Kalemi ise üroloji ve androloji alanında edindiği uluslararası başarısıyla unutulmazlar arasında yerlerini almışlardır.
Keywords: Kıbrıs, Kültür, Sanat, Bilim, Yaşanmış Hayatlar, İz Bırakanlar, Eski Kıbrıs, Tarih, Kayıtlar