Eşzamanlı frekans-seçici KBÇE sönümlü kanallar için yol seçimli çokyollu tersilişkileyici alıcı - Ulusoy, Ali Hakan; Amca, Hasan; Hacıoğlu, Kadri; Rızaner, Ahmet (My University, 2001)
Bilinen çokyollu tersilişkileyici alıcılarda, sistemin karmaşıklığı ve meydana gelen gürültü artırımı kanalın çözülebilir yollarının sayısına bağımlı olarak artar. Bu çalışmada, kanal katsayılarından yararlanıp sistemin başarım sonuçlarına çok fazla etki etmeyen düşük enerjili yolların alıcıda kullanılmaması yoluna gidilerek hem sistemin karmaşıklığını hem de gürültü artırımını azaltacak bir yapı üzerinde durulmuştur. Gürültü artırımı ve kullanılmayan yollardan dolayı meydana gelen çoklu erişim kaybı arasındaki ilişki analitik formüllerle verilmiş ve sistemin başarımındaki artış gösterilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik