“Elektronik yalnızlığa” doğru gidiyoruz - Ersoy, Metin (Poli Investment Yayıncılık, 2013)
[Abstract Not Available]
Sosyal ağlar, ilk başlarda yalnızlık, sosyalleşme ve can sıkıntısı gibi duygularımızı tatmin etse de sonrasında bağımlılık yaratıp, bilgisayar başında uzun süreler geçirmeye başlıyoruz. Odadan içeriye girdiğimde bilgisayarın karşısında bir şeylerle meşguldü. Selam verdiğimi dahi duyamayacak kadar yaptığı işe konsantre olmuştu. Elimdeki poşetleri masanın köşesine bıraktığımda, eve döndüğümü fark etmişti. Beni gördüğüne sevinmişti. Artık yüzündeki solgun ve somurtkan ifade gitmişti. “Sen yokken çok sıkıldım” dedi ve ardından bütün gün bilgisayarın başında internette vakit geçirdiğini söyledi. “Yalnızlığımı bu şekilde gideriyorum” cümlesini duyduğumda bir şeylerin yanlış gittiğini anlamıştım.
Keywords: sosyal ağlar; Metin Ersoy