Fasıl 154 Ceza Yasasında Rüşvet ve İrtikap Suçları - Gündüz, Nurcan (My University, 2016)
Kuzey Kıbrıs'ta İngiliz koloni döneminden beri kullanılan Fasıl 154 Ceza Yasası'nın (CY.) bazı hükümleri, 45/2014 sayılı Yasa'nın gerekçesinde de belirtildiği gibi günümüzdeki ihtiyaçları karşılamaktan uzaktır. Bu sorunun çözümü için, 2014 yılında 45/2014 sayılı Yasa ile devlet idaresi aleyhine işlenen suçlar bakımından CY. revize edilmiştir. Bu çalışmanın konusu, CY.'da rüşvet ve irtikâp suçlarıdır. Konu, KKTC. hukukunun, İngiliz hukuku ve Türk hukukuyla birlikte karşılaştırmalı bir perspektiften incelenmesiyle ortaya konulacaktır. Amaç, bu değişiklik sonrasında, rüşvet ve irtikap suçlarına ilişkin yasa maddelerini açıklayıp değerlendirmektir
Keywords: Hukuk