Lüminesant perilendiimid polimer sentezi ve fotokimyasal özelliklerinin incelenmesi - İcil, Huriye (My University, 1996)
Perilen 3,4,9,10-tetrakarboksilik asit-bis-N,N'-dodesil poliimid -poli P1DI- ve poliamik asit erJİen dianhidrit ve dodesil amin'den sentezlenmiştir. Poli PTDI literatürde ilk kez sentezlenmiş olup .termal ve foto kararlılığı çok yüksektir.Poli PTDI 475 °C 'de bozunmaya başlamaktadır.Asetonitrilde polimerin monomere göre daha az fluoresans olması polimerde acregrasyondan ileri geldiği düşünülmüştür. Monomerin referans aluıarak yapılan ölçümler sonucunda fluoresans Kuantum verim Monomerinkine eşit bulumnuştur($Q_f$= 1). Polimerin dimetil formamid, asetonitril gibi organik çözgenlerde çözünür olması spektroskopik tanımlamaları ve fotokimyasal çalışmaları mümkün kılmıştır. Emisyon özellikleri mono PTDI ile aynıdır. Poli PTDI lüminesant bir elektron akseptör olarak enerji transfer ve elektron transfer fotokimyasal reaksiyonlar için ideal bir fotosensitizatördür. IR reflektif özelliği monomer ile çok henzerdir.Bu yeni poliimidin kamuflaj boyası ve plastiklerde kullanımının diğer kamuflaj piigmentlere ve monomer diimidlere termal stabilite üstünlükleri vardır.
Keywords: Kimya; Organik