Görsel Sanatlar Arşivi Gönen Atakol - Şonya, Zehra; Plümer, Dr.Esra (DAÜ- Kıbrıs Araştırmaları Merkezi ve EMAA - Akdeniz Avrupa Sanat Derneği ortak yayınıdır, 2014)
[Abstract Not Available]
DAÜ-Kam Görsel Sanatlar Projesi kapsamında yayınlanan katalog 1967 yılında doğan Kıbrıslı Türk sanatçı Gönen Atakol’un 2014 yılına kadar yaptığı üretimleri içermektedir. Atakol’un desen, resim, fotoğrafçılık alanlarını kapsayan geniş bir pratiği, çizgilerin doğada ve figürlerde gözlemlenen etkileşimli varlığını araştıran özgün bir yöntemi vardır. Sanatın, doğanın ve yaşamın enginliğine sınır çizgilerinin kullanımıyla yapısöküm yoluyla meydan okumaktadır. Atakol’un 50 yılı aşkındır süren üretkenliği ve külliyatını bu kitabın içeriğini oluşturmaktadır.
Keywords: resim, desen, kıbrıs, çağdaş sanat