Yalancı eşdeğerlerin azizliği: Türkiye Türkçesine aktarımı - Sultanzade, Vügar (My University, 2010)
Büyük Azerbaycan şairi Bahtiyar Vahapzade'nin eserlerinin Türkiye Türkçesine çevirisinde yapılan hataların başında \"çevirmenin sahte dostları\" olarak bilinen yalancı eşdeğerlerin yanlış aktarılması gelmektedir. Bu yazıda Yasin Aslan ve Yusuf Gedikli tarafından aktarılan iki kitap incelemeye tabi tutulmaktadır. Söz konusu kitaplardaki aktarımların genel özellikleri, sorunları ve kalitesine değinilmeden, sadece yalancı eşdeğerlerden kaynaklanan hatalar çözümlenmektedir.
Keywords: Türkçe; anlam; sözcük; çeviri; yalancı eş değerler; bahtiyar vahapzade; azerbaycan edebiyatı; azeri türkçesi